ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Χιλιάδες μετανάστες μπουκάρουν από τον Έβρο! Σε απόγνωση οι αστυνομικοί – Kλοπές καταγγέλλουν οι κάτοικοι



Ανενόχλητοι περνούν τα σύνορα του Έβρου οι αλλοδαποί παράτυποι μετανάστες,


όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί προσθέτοντας ..

πως τα νούμερα των μεταναστών καταγράφονται
προς τα κάτω αποκρύπτοντας έτσι τον πραγματικό αριθμό τους αριθμό.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί καταγγέλλουν υποστελέχωση και αδυναμία διαχείρισης της «εισβολής» ενώ αδυνατούν να επιβάλουν πλέον την τάξη στην Θράκη όπου οι πολίτες ανησυχούν για την ασφάλειά τους.


«Η υπηρεσία μας δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα από πολίτες της περιφέρειας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, που καταγγέλλουν τη διέλευση παράνομων μεταναστών κατά ομάδες δεκάδων σε αριθμό.
Οι μετανάστες χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αποφύγουν τους κεντρικούς οδικούς άξονες με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές του νομού, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, καθώς αυτοί δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων τις προθέσεις τους και όχι σπάνια καταγγέλλονται κλοπές μικρής αξίας από χωράφια – αποθήκες – τρόφιμα και περιορισμένες φθορές σε χωράφια, δέντρα και καλλιέργειες».
Πάνω από 1.500 συλλήψεις τον Οκτώβριο
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τοπικής αστυνομίας, ο Έβρος είναι ότι μόνο τον περασμένο μήνα συνελήφθησαν στη Θράκη, 1.525 μη νόμιμοι πρόσφυγες και μετανάστες και 72 διακινητές.
Αξιωματικός της συνοριοφυλακής δήλωσε στην «Κ»: «Τα νησιά έχουν φρακάρει ήδη και είναι εύκολο να εγκλωβιστούν, ενώ εδώ, από τη στιγμή που θα περάσουν το ποτάμι, χάνονται στο εσωτερικό και από εκεί θεωρούν πως μπορούν να φύγουν στην Ευρώπη».
Εκτός από την όχθη του Έβρου στο Διδυμότειχο, στις Φέρες, στο Σουφλί και έως το Δέλτα του ποταμού, βάρκες προερχόμενες από την Τουρκία αποβιβάζουν σχεδόν καθημερινά πλέον παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες δια θαλάσσης στις ακτές της Αλεξανδρούπολης. Μόνο στο διήμερο 16-17 Νοεμβρίου το Λιμενικό κατάσχεσε στα ανοικτά του λιμανιού βάρκες με 114 επιβαίνοντες.
Επιπλέον, η τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» αναφέρει σε δημοσίευμά της:
Εδώ και καιρό η εφημερίδα μας δέχεται συνεχώς καταγγελίες κυρίως από κατοίκους οικισμών των Δήμων Αρριανών και Μαρώνειας – Σαπών, αλλά και του Νομού Έβρου, ότι ομάδες δεκάδων μεταναστών διέρχονται καθημερινά μέσα από τους οικισμούς αρπάζοντας διάφορα λαχανικά, πουλερικά, ποδήλατα ενώ δεν έχουν λείψει και οι κλοπές οχημάτων, όπως για παράδειγμα από τον οικισμό Βραγιά το οποίο μετά από μέρες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δράστες μέσω αποτυπωμάτων ταυτοποιήθηκαν και είναι υπήκοοι Ιράκ.
Παράλληλα προβληματισμό στην εφημερίδα μας, αλλά και σε άλλους δημοσιογραφικούς χώρους, προκάλεσε η περίπτωση της σύλληψης του οδηγού του φορτηγού – ψυγείου στα Διόδια Αμαξάδων, η οποία προβλήθηκε παγκοσμίως και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας μετέφερε 41 μετανάστες, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών οι μετανάστες ήταν τουλάχιστον 80, όπως και αρχικά είχε δημοσιευτεί σε ορισμένα τοπικά ΜΜΕ.
Αληθεύει άραγε ότι η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, προκειμένου ίσως να γίνει αρεστή στην Αθήνα, στέλνει στο Αρχηγείο αναφορές με μονοψήφιο αριθμό συλλήψεων μεταναστών και όχι τους δεκάδες που όλοι μας βλέπουμε να συλλαμβάνονται καθημερινά ή ότι αναφέρονται μόνο οι μετανάστες που εμπλέκονται σε ποινικές δικογραφίες»;
https://www.newsbreak.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου