ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

O Κυριάκος Μητσοτάκης αγνόησε πλήρως το περιεχόμενο των παρεμβάσεων Σαμαρά


Την στιγμή, που οι γνωρίζοντες καλά τα εσωτερικά της Ν.Δ θεωρούν 

ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, με άμεσο κίνδυνο να βρεθεί στο περιθώριο των εξελίξεων, αφου δεν 


προτάθηκε για την θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου και κλείνει γι αυτόν και η προοπτική του Προέδρου της Δημοκρατίας, 

ο ίδιος προσπάθησε από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος να περάσει στην αντεπίθεση και να δώσει στον σημερινό αρχηγό της Ν.Δ το μήνυμα ότι «είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει πολιτικά!»

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε θέσεις, που διαφοροποιούνται εντελώς από τις επίσημες θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για κρίσιμα ζητήματα της χώρας, όπως το μεταναστευτικό και η Συμφωνία των Πρεσπών, επιχειρώντας να εγκλωβίσει πολιτικά τον Πρωθυπουργό και να τον εκθέσει σε μεγάλη μερίδα της κομματικής βάσης.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνόησε πλήρως το περιεχόμενο των παρεμβάσεων Σαμαρά και προχώρησε σε μια επίδειξη πολιτικής ισχύος, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στην κεντροδεξιά στον παρόντα πολιτικό χρόνο.


Πιο συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς Μιλώντας για το προσφυγικό / μεταναστευτικό έκανε λόγο για «λαθρομεταναστευτικό». «Έτσι το λέω γιατί έτσι είναι» εξήγησε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε πως «οφείλουμε σεβασμό και προστασία στους πρόσφυγες», εξηγώντας όμως ότι «είναι πια ελάχιστοι». «Οι Μικρασιάτες Έλληνες που ήρθαν στην Ελλάδα το 1922 δεν έκαναν εισβολή» είπε τονίζοντας πως η πλειοψηφία όσων μπαίνουν σήμερα στη χώρα μας είναι «παράνομοι μετανάστες ή λαθρομετανάστες».

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού επί της πρωθυπουργίας του, υπογραμμίζοντας πως χρειαζόμαστε κλειστά κέντρα και πολύ πιο γρήγορες αποφάσεις για την απονομή ασύλου, υποστηρίζοντας την «πολιτική που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση».

Οι εκβιασμοί της Τουρκίας
«Η Τουρκία απέκτησε επί ΣΥΡΙΖΑ ένα πρόβλημα εκβιασμού της Ελλάδας που προηγουμένως δεν είχε» είπε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τη στρόφιγγα και την κρατάει πλέον η Τουρκία. Η χώρα μας υφίσταται πλέον έναν άτυπο λαθροεποικισμό, αυτό πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο».

«Το λαθρομεταναστευτικό απειλεί να τινάξει στον αέρα όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ξεχωριστά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση που κοιμάται» συμπλήρωσε. Απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν ακροδεξιές τις απόψεις της ΝΔ τόνισε πως «λέμε αυτά που λέει ο Μακρόν, είναι και αυτός ακροδεξιός;» και συμπλήρωσε πως «εδώ δεν σεβάστηκαν ούτε τον πατέρα Αντώνιο, που εδώ και 20 χρόνια περιθάλπει παιδιά και εκείνοι τον κατήγγειλαν ως ρατσιστή και ξενοφοβικό. Στον Μακρόν ή σε μας θα δίσταζαν; Μην περιμένετε καλή κουβέντα από αυτούς».

Ο Σαμαράς για την Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφερόμενος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε πως «είναι μια απαράδεκτη συμφωνία όπως είχαμε προειδοποιήσει. Φάνηκε πως δώσαμε τα πάντα από την αρχή, ενώ τα Σκόπια υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν κάποιες υποχωρήσεις στο μέλλον αν προχωρήσει η ένταξή τους στην ΕΕ».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το γαλλικό βέτο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων «παρέμειναν μόνο οι δικές μας πλήρεις παραχωρήσεις που είχαν γίνει εξαρχής». «Υποτίθεται ότι το ΝΑΤΟ θα σταθεροποιούσε τα Σκόπια. Το ίδιο το ΝΑΤΟ ποιος θα το σταθεροποιήσει;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια. «Το πρόβλημα είναι πως θα αποδεσμευτούμε χωρίς να πληρώσουμε το κόστος. Αυτό δεν είναι εύκολο», είπε ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι «για την ώρα πρέπει να θωρακίσουμε την Ελλάδα από τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου