ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Βέλγιο: Μία γάτα ενδέχεται να κόλλησε κορωνοϊό από την ιδιοκτήτριά της - Συστάσεις στους φιλόζωους




Οι αρχές του Βελγίου προειδοποιούν ότι τα κατοικίδια ζώα ενδέχεται να βρίσκονται σε κίνδυνο, 
αφού μία οικόσιτη γάτα φαίνεται να κόλλησε τον νέο κορωνοϊό από ...
την ιδιοκτήτριά της. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της 

Διατροφικής Αλυσίδας του Βελγίου (Afsca) συμβουλεύει τους πολίτες να πλένουν τα χέρια τους πριν αγγίξουν τα κατοικίδια ζώα τους, αφού το τετράποδο πιθανόν να προσβλήθηκε από κορωνοϊό έπειτα από επαφή με την γυναίκα που την φρόντιζε. 

 Κατά τη διάρκεια καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου από επιστήμονες που συνεργάζονται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ο ιολόγος Steven Van Gucht, δήλωσε για την υπόθεση πως η λοίμωξη φαίνεται να αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.

 «Μια εβδομάδα μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων του ιδιοκτήτη, το ζώο ανέπτυξε επίσης συμπτώματα», δήλωσε ο ιολογολόγος Steven Van Gucht. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γάτα εκδήλωσε συμπτώματα όπως διάρροια, εμετό και δυσκολία στην αναπνοή. 

Πριν λίγες εβδομάδες, δύο σκυλιά στο Χονγκ Κονγκ είχαν επίσης βρεθεί με φορτίο κορωνοϊού στην μύτη και το στόμα τους αλλά δεν είχαν εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα. «Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για μετάδοση από άνθρωπο σε ζώο και όχι από ζώο σε άνθρωπο. Ο ιός δεν περνά κανονικά από ζώο σε άνθρωπο. 

Επομένως, θεωρούμε ότι ο κίνδυνος για τους ανθρώπους είναι μικρός» επισήμανε ο Van Gucht.. Σύμφωνα με τις συστάσεις των υπευθύνων στο Βέλγιο, εάν ένας ιδιοκτήτης μολυνθεί με τον κορωνοϊό, καλείται να κρατήσει μεν το κατοικίδιό του στο σπίτι αλλά να διατηρήσει την ελάχιστη επαφή με το ζώο. 
Σε κάθε περίπτωση, οι φιλόζωοι θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους πριν και μετά από κάθε χάιδεμα ενώ οι αρχές συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να «μην τρίβουν το πρόσωπό τους πάνω στο τρίχωμα των ζώων», ούτε και να αφήνουν τα ζώα να τους γλείφουν στο πρόσωπο. Το Εθνικό 

Συμβούλιο για την Προστασία των Ζώων (CNPA) δήλωσε ότι αυτό το περιστατικό δεν πρέπει να αποτελεί αιτία ανησυχίας. «Τα ζώα δεν είναι φορείς της επιδημίας, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να εγκαταλείψετε το κατοικίδιό σας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Με πληροφορίες από Washington Post, AFP και Guardian...

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου