ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ν.Τραμπ στην Σούδα - Aπλή στάση ή κάτι άλλο;


Στη βάση της Σούδας θα σταθμεύσει το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ 

μέσα στις επόμενες δύο ημέρες και ήδη πραγματοποιούνται προετοιμασίες για να τον υποδεχθούν.

Κατά την στάση του αεροπλάνου θα γίνει και ο ανεφοδιασμός του στην πορεία προς τη Σιγκαπούρη όπου το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 12 Ιουνίου, ο κ. Τραμπ έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Δεν είναι γνωστό ο λόγος για τον οποίο θα πραγματοποιηθεί στάση στην βάση της Σούδας ενώ για λόγους ασφαλείας αυτό μπορεί να αλλάξει μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα επισκεφθεί για λίγη ώρα τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Σούδα την ώρα που θα ανεφοδιάζεται το αεροπλάνο αν και δεν αποκλείεται να μην κατέβει καν από αυτό. Πάντως επειδή θεωρείται πολύ σημαντικό ο Αμερικανός πρόεδρος να μιλάει στο στρατιωτικό προσωπικό μιας αμερικανικής βασης, έστω και για λίγα λεπτά θα επιχειρήσει να έχει συνάντηση μαζί τους. 

Σε κάθε περίπτωση για τις επόμενες τρεις ημέρες οι δυνάμεις στη Σούδα θα βρίσκονται στον υψηλότερο βαθμό επιφυλακής, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμη και μια πιο εκτεταμένη παραμονή του Αμερικανού προέδρου στη βάση.

Η αεροπορική και η ναυτική βάση της Σούδας είναι πολύ σημαντική για τις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις, για τον ανεφοδιασμό, τη συντήρηση και την υποστήριξη προσωπικού και εξοπλισμού. Ο ρόλος που παίζει η Σούδα στις επιχειρήσεις που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα σημαντικός και λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ με την Τουρκία αναμένεται να αυξηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου