ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Στοιχεία σοκ: Σχεδόν χωρίς περίθαλψη οι γυναίκες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την έρευνα των Γιατρών του Κόσμου, ένα ποσοστό μικρότερο του 47% των εγκύων προσφύγων είχε πρόσβαση σε προγεννητική φροντίδα, πριν την παρέμβαση του οργανισμού

Μέτρια ή καθόλου ιατρική φροντίδα λαμβάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ελλάδα για τα περισσότερα 

προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, ενώ μόνο οι μισές έγκυες γυναίκες έχουν πρόσβαση σε είδη μητρικής φροντίδας, σύμφωνα με έρευνα των Γιατρών του Κόσμου.

Στην Ελλάδα συναθροίζονται περίπου 60,000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότερι εκ των οποίων διαμένουν σε υπερπλήρεις καταυλισμούς και υπό ανθυγιεινές συνθήκες. Οι μισές και παραπάνω από τις 20.000 αφίξεις φέτος είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. 




Η έρευνα των Γιατρών του Κόσμου σε 14.000 γυναίκες που έχουν νοσηλευτεί σε κλινικές της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια κατέδειξε ότι ένα ποσοστό μικρότερο του 47% των εγκύων είχε πρόσβαση σε προγεννητική φροντίδα, πριν την παρέμβαση του οργανισμού. 
Επίσης, βρέθηκε ότι ένα 72% των ιατρικών προβλημάτων των μεταναστών αντιμετωπίζονται «μέτρια» ή δεν έχουν αντιμετωπιστεί καθόλου.

Ενώ οι περισσότερες χώρες υποδοχής προσφέρουν κάποιο είδος ιατρικής εξέτασης στους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες, η ποιότητά της αμφισβητείται, καθώς την ίδια στιγμή αγνοούνται τα τυχόν ψυχολογικά προβλήματα σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση.

«Η κάθε μητέρα αξίζει μια καλή φροντίδα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένες να ζουν δεν θα πρέπει να επηρεάσει αυτό το βασικό τους δικαίωμα», δήλωσε ο Νικήτας Κανάκης, επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα. 

Οι αναζητούντες άσυλο στην Ελλάδα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία και την ιατρική φροντίδα, όμως το δημόσιο σύστημα υγείας ήδη αντιμετωπίζει δυσκολίες να διαχειριστεί αυτόν τον αριθμό προσφύγων, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου