ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Gregory Peck .... Το ασυναγώνιστο στυλ ενός άνδρα παλαιάς κοπής που λατρεύουν οι γυναίκες…



"Η πίστη σου δίνει μια εσωτερική δύναμη, την αίσθηση ισορροπίας & προοπτικής στη ζωή."

`Ενας από τους πιο γοητευτικούς και χαρισματικούς ηθοποιούς του Χόλλυγουντ.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο ...
Κινηματογράφου δεν τον έχει κατατάξει τυχαία δωδέκατο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.

`Hταν το 1942 όταν ο Gregory Peck άρχισε τις εμφανίσεις του σε πολλές θεατρικές παραγωγές πριν ξεκινήσει τους κινηματογραφικούς ρόλους του σε ταινίες. Καθιερώθηκε με τις ταινίες "Σπάστε τα δεσμά" του και "Τα κλειδιά του παραδείσου" που γυρίστηκαν το 1944.


 Πολύ γρήγορα γίνεται από τους πιο ελπιδοφόρους τότε ηθοποιούς για μια μεγάλη καριέρα. Το 1962 κερδίζει Όσκαρ Α` Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Σκιές στη σιωπή(To Kill a Mockingbird) και ο ήρωας που υποδύεται - ο Άτικους Φιντς- αποτελεί μέχρι και σήμερα σύμβολο τιμής και ακεραιότητας.

Ο Gregory Peck ξεχώριζε για την εξωτερική του εμφάνιση. Το παράστημά του ήταν 1,90 και το στυλ του ασυναγώνιστο. Μάλιστα, το 2014, στην εβδομάδα ανδρικής μόδας του Λονδίνου, η εταιρεία Huntsman- μία από τις 

παλαιότερες και πιο γνωστές εταιρείες ραπτικής- επέλεξε να ξεκινήσει μια έκθεση αφιέρωμα σε έναν από τους πελάτες της. Τον Gregory Peck. Με το συγκεκριμένο κατάστημα, μάλιστα, είχε χτίσει μια ιδιαίτερη σχέση η οποία διήρκησε 50 ολόκληρα χρόνια.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν πάντα άψογα ντυμένος. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, η Huntsman έραψε 164 ενδύματα για εκείνον, πολλά από τα οποία εμφανίστηκαν στη μεγάλη οθόνη. 

Η έκθεση περιλαμβάνει το σακάκι που φορούσε όταν πήρε το Οσκαρ για την ταινία "To Kill a Mockingbird", το παλτό που φορούσε στο "The Omen"και το κοστούμι που φορούσε το 1969 όταν ο Lyndon Johnson του έδωσε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Σήμερα, οι ράφτες της Huntsman θυμούνται τον σπουδαίο ηθοποιό ως τον ιδανικό πελάτη: "Ηταν κομψός, εύκολος να τον ικανοποιήσεις και πραγματικός τζέντλεμαν" αναφέρει η Huntsman στη σελίδα της.

O γιος του Gregory Peck, Anthony, μιλά στο The Cut για την "κληρονομιά" του πατέρα του.

Πώς προέκυψε αυτή η έκθεση;

Ο οίκος Huntsman είχε μια καταπληκτική ιδέα να παρουσιάσει ορισμένα ρούχα που φορούσε ο πατέρας μου. Η έκθεση θα διερευνήσει διάφορες πτυχές της ζωής του - την πολιτική, την κοινωνική, την καλλιτεχνική και τη ζωή του ως άνθρωπος της οικογένειας. 

Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες της έκθεσης προέρχονται από το προσωπικό μας αρχείο φωτογραφιών – το 90% εξ αυτών δεν έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Ο πατέρας μου ήταν πολύ οργανωτικός τύπος, έτσι στο σπίτι έχουμε κυριολεκτικά χιλιάδες φωτογραφίες από φωτογράφους παγκόσμιας κλάσης. Μπορώ να περνάω ώρες κοιτάζοντάς τις.

Πώς θα περιγράφατε το στυλ του πατέρα σας;

Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη κομψότητα και φινέτσα. Τα ρούχα του δεν τραβούσαν την προσοχή από μόνα τους. Ο πατέρας μου παρουσίαζε τον εαυτό του όπως ήταν και τα ρούχα ήταν απλά ένα μέρος της εμφάνισής του.

Πώς θα χαρακτήριζε σήμερα ο πατέρας σας το ντύσιμο των σύγχρονων ανδρών; Ο πατέρας μου ήταν ειλικρινής και φιλελεύθερος, και καλωσόριζε κάθε τι διαφορετικό. Ήταν εξαιρετικά ανοιχτόμυαλος και ανεκτικός. Δεν θα είχε μεγάλο πρόβλημα.

Ποιά συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που θα ήθελε να μιμηθεί το στυλ του;

Less is more. Το απλό είναι το καλύτερο. Δεν υπήρχε τίποτα που να τραβούσε την προσοχή στα ρούχα του πατέρα μου. Απλά παρουσίαζε τις ιδέες του και τον εαυτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου