ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, το ΠΑΣΟΚ που παρέλαβε η Φώφη… χωρούσε σε ταξί

Της Μαρίκας Λυσιάνθη
Η Ελλάδα… είναι ΠΑΣΟΚ. Γνωστό και σε πλείστες περιπτώσεις αποδεδειγμένο στην πράξη το ρηθέν. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει παντού γύρω μας, δίπλα και μπροστά μας. Εκτός από το κανονικό, ΠΑΣΟΚ υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Νέα Δημοκρατία, στο Ποτάμι… παντού
ΑΛΛΑΖΟΥΝ  ΣΥΝΕΧΩΣ  ΟΝΟΜΑ...ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΜΩΣ  ΚΑΙ  ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ  ΠΟΤΕ

Έτσι άλλωστε, το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου καταφέρνει να διατηρεί τη… ζωντάνια του, να προσαρμόζεται στη συγκυρία, και να αγγίζει την εξουσία σε κάθε… εκδοχή διακυβέρνησης. Χωρίς ο εκάστοτε κυβερνητικός εταίρος και το παρελθόν του, να αποτελούν προτεραιότητα στο κριτήριο επιλογής.

Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, εξελίχτηκε σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Κίνημα Αλλαγής. Ξαναβρήκε την ψυχή του, και τον ψυχικό δεσμό του με κοινωνικές ομάδες τις οποίες εξέφρασε στο παρελθόν, όχι όμως και την περίοδο 2012-2015, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να το… 

παρκάρει ως “συμπλήρωμα” σε μια εκδοχή της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Εσχάτως, φούντωσε η κουβέντα για επανάληψη της… τραγωδίας του 2012-2015. Του πολιτικού δράματος του ΠΑΣΟΚ. 

Τότε που αυτοαναιρέθηκε, έγινε… συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, και τελικά συρρικνώθηκε σε επίπεδο κόμματος… τσέπης, στα χειρότερα εκλογικά ποσοστά της ιστορίας του.

Η Φώφη Γεννηματά κατάφερε, με συγκροτημένη δουλειά και αξιοπρεπή παρουσία, να ξανακάνει κόμμα το… κάτι σαν κόμμα που παρέλαβε. 

Και φυσικά, ειναι αρκετά έμπειρη για να καταλαβαίνει ότι, αν ταυτιστεί αύριο με τη σημερινή Νέα Δημοκρατία (του Κυριάκου Μητσοτάκη), θα έχει βάλει την οριστική ταφόπλακα στο ΠΑΣΟΚ.

 Θα το έχει εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, το ΠΑΣΟΚ που παρέλαβε η Φώφη… χωρούσε σε ταξί. Και σήμερα, αρχίζει και πάλι να γεμίζει πλατείες. Ως Κίνημα Αλλαγής πλέον.

http://ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου