ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε Ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο!


Προκλητική δήλωση από τον Τούρκο πρωθυπουργό 
ο οποίος σύμφωνα με την Hurriyet, δήλωσε πως η ακτοφυλακή της Τουρκίας κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα. «Ηταν μια προσπάθεια να μπει μια ελληνική σημαία σε βραχονησίδα χωρίς κατοίκους. 

Στη συνέχεια οι ομάδες της Ακτοφυλακής έκαναν
την απαραίτητη παρέμβαση. Και σήκωσαν τη σημαία από εκεί», υποστήριξε. Συνέστησε δε στην χώρα μας να μείνει μακρυά από προβοκάτσιες και προκλήσεις….

Αναλυτικά ο κος Γιλντιρίμ υποστήριξε: «Στο Αιγαίο, γνωρίζουμε ότι κατά καιρούς αυξάνονται οι εντάσεις στις σχέσεις με την γείτονα Ελλάδα, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι παραβιάσεις. 

Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν ανήκουν σε κανέναν. Βλέπουμε ότι γίνονται παρόμοιες ενέργειες, όπως έγιναν και στα Ίμια (σ.σ. τα ανέφερε με το όνομα «Καρντάκ»). 

Ήταν μια προσπάθεια να «φυτέψουν» μια ελληνική σημαία σε βραχονησίδα. Το λιμενικό μας έκανε την απαραίτητη παρέμβαση και αφαίρεσε την σημαία. Προτείνουμε η Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα αυξήσουν την ένταση στις σχέσεις μας».

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Αμυνας διευκρινίζουν ότι δεν έχει πιστοποιηθεί κάποια κίνηση προς το συγκεκριμένο νησάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου