Ειδικά, για εσάς που νηστεύετε η σουπα ειναι μια επιλογή.
Υλικά
Περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά εποχής, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Και το κυριότερο, είναι έτοιμη μόλις σε..
30 λεπτά.
30 λεπτά.
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κούπα σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κούπες πράσινο λάχανο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 ½ μεγάλα καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες
1 χούφτα φασολάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κούπα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κυβάκια
8 κούπες ζωμό λαχανικών
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
3 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ..γ θυμάρι
½ κ.γ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
Λίγο πιπέρι καγιέν
Αλάτι, πιπέρι μαύρο
3 κούπες μπρόκολο
1 ½ κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
Λίγο φυσικό χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, το κρεμμύδι και το σέλερι και το σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά περίπου. Ανακατεύετε συνεχώς
Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε τις πιπεριές, το λάχανο, τα καρότα, τα φασολάκια και τα μανιτάρια και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι δηλαδή τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Κατόπιν, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μπρόκολο και τα κολοκυθάκια. Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για 5 λεπτά, περίπου.
Προσθέτετε στη συνέχεια, το μπρόκολο, τα κολοκυθάκια και το χυμό λεμονιού και βράζετε για άλλα 5 λεπτά, περίπου. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης.
Δοκιμάζετε, αν θέλετε να προσθέσετε κι άλλο αλάτι ή πιπέρι.
Σερβίρεται ζεστή.
Πηγή: averiecooks
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου