ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας |H παραμυθένια ζωή της όμορφης Diana των Αράβων, που έγινε η νεότερη βασίλισσα στον κόσμο & μία από τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη


Γεννήθηκε το 1970 στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς. Ακόμα και η ημερομηνία γέννησής της 

είναι μια σύμπτωση που ενισχύει το χαρακτηρισμό “Νταιάνα των Αράβων” που...
της έχουν αποδώσει.

 Γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου, ημερομηνία που η πριγκίπισσα Νταιάνα έχασε τη ζωή της.

 Σε τακτικές εμφανίσεις της στην τηλεόραση μιλάει για τη λανθασμένη άποψη που επικρατεί για το Ισλάμ κι εστιάζει την ενέργειά της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.Το πορτρέτο της βασίλισσας είναι πολύ διαφορετικό από το προφίλ μιας γυναίκας του αραβικού κόσμου.

 Προτιμάει μανικιούρ που διευκολύνει στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Όταν δεν ελέγχει το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο - που συνήθως περιλαμβάνει e-mails που έχουν να κάνουν με την αναζήτηση βοήθειας από όλους όσοι τη χρειάζονται-, όταν δεν ασχολείται με τα τρία της παιδιά, ή δε διαλέγει σύνολα υψηλής ραπτικής διασήμων οίκων,

 επιλέγει θαλάσσιο σκι, ποδήλατο και τζόκινγκ στους κήπους των ανακτόρων του Αμάν. Με το σύζυγό της είναι μέλη του Yaghting Club της Ιορδανίας, ενώ ο συνεχιστής της δυναστείας των Χασιμιτών είναι εραστής του βολάν.

 Πριν αρκετά χρόνια, μάλιστα, συμμετείχε στο ράλι Ακρόπολης.Η Ράνια σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καϊρου Διοίκηση Επιχειρήσεων και παρακολούθησε σεμινάρια τεχνολογίας της πληροφορικής. 

Μετά την αποφοίτησή της, επέστρεψε στο Αμάν όπου κι εργάστηκε στον τομέα του private banking στη Citibank και δραστηροποιήθηκε στον τομέα της πληροφορικήςστην Apple Computer. Σήμερα, διαθέτει και το προσωπικό της YouTube κανάλι.


Στην αυτοβιογραφία του Ιορδανού βασιλιά με τίτλο “Our Last Best Chance: The Pursuit of Peace in a Time of Peril” υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες για τη γνωριμία τους και για το “μυστικό όπλο” με το οποίο ο Αμπντάλα έπεισε την όμορφη Ράνια να δεχτεί να τον παντρευτεί... Μια ιστορία που ακούγεται σαν παραμύθι... 

Ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές πριγκίπισσες και βασιλιάδες...Τον Ιανουάριου του 1993, γνώρισε τον τότε πρίγκιπα της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ σε ένα πάρτυ.

 Όπως όλα φάνηκαν, οι δυο τους έπαιξαν τους ρόλους του πρίγκιπα και της νεράιδας, στο εικονογραφημένο παραμύθι της ζωής. Σε εκείνο το πάρτυ, λοιπόν, η Ράνια δεν ήταν μόνη, αλλά συνοδευόταν από έναν άλλον άνδρα, που επρόκειτο μάλιστα να παντρευτεί. Όταν όμως γνώρισε τον πρίγκιπα, της ζήτησε να χορέψουν και την ερωτεύτηκε παράφορα.

 “Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.” γράφει ο ισχυρός άντρας της Ιορδανίας. Στην εκπομπή “60 minutes” της Κριστιάν Αμανπούρ λέει :“Μπορεί να ακούγεται ονειροπόλο και ίσως αστείο, αλλά έτσι ήταν. Έρωτας από την πρώτη στιγμή” . 

Στην ίδια συνέντευξη παραδέχεται κι εκείνη ότι τον ερωτεύτηκε και εντυπωσιάστηκε που ένας πρίγκιπας της έδωσε τόση σημασία. Αυτό όμως που ήταν πάνω απ’όλα, ήταν η συνάντηση ενός αγοριού με ένα κορίτσι. “Τόσο απλά και τόσο αληθινά ήταν όλα...”


Παντρεύτηκαν στις 10 Ιουνίου του 1993 σε μια υπέρλαμπρη τελετή που παρέπεμπε στις αραβικές “Χίλιες και μία νύχτες”!

“Δεν θυμάμαι ποτέ ως παιδί να ονειρεύτηκα να παντρευτώ έναν πρίγκιπα αλλά πάντα επιθυμούσα και ήλπιζα να παντρευτώ έναν ευμενή άνδρα που θα εκπλήρωνε τις προσδοκίες μου να είναι καλός σύζυγος και πατέρας. Όταν συνάντησα τον Αμπντάλα αναγνώρισα σ’αυτόν όλες αυτές τις αρετές και μάλιστα πολύ καλύτερες και ανώτερες από αυτές που επιθυμούσα να διαθέτει ο μέλλοντας σύζυγός μου.” λέει η βασίλισσα Ράνια.


Η ευτυχία τους επισφραγίσθηκε με την απόκτηση τεσσάρων παιδιών: του πρίγκιπα Χουσείν, της πριγκίπισσας Ιμάν, της πριγκίπισσας Σάλμα και του πρίγκιπα Χασέμ. Αν και η ζωή του πριγκιπικού ζεύγους άλλαξε άρδην μετά τη στέψη του Αμπντάλα, οι δύο γονείς δηλώνουν πως μέλημά τους είναι να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όσο πιο φυσιολογικά γίνεται.

Ο Αμπντάλα και η Ράνια, σύμφωνα με πληροφορίες αυλικών, επικοινωνούν στα αγγλικά. Η βασίλισσα μιλάει άψογα αραβικά, αλλά ο Αμπντάλα χρειάζεται φροντιστήριο. Μητέρα του Ιορδανού μονάρχη είναι η Βρετανίδα Τόνι Γκάρντνερ, δεύτερη σύζυγος του εκλιπόντος βασιλιά Χουσείν, η οποία είχε μετονομασθεί σε Μούνα ελ Χουσείν. 

Τα φτωχά αραβικά του Αμπντάλα δικαιολογούνται από το γεγονός ότι πέρασε δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια από τη ζωή του σπουδάζοντας σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτή την παιδεία οφείλεται και η διαφορετική ζωής του ζευγαριού όπως και η ισότιμη συμπεριφορά του Αμπντάλα έναντι στη σύζυγό του.



Μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους, το 2000, θα εγκατασταθούν στην Καλιφόρνια όπου ο Αμπντάλα θα εξασκηθεί σε μία στρατιωτική βάση της περιοχής. Εκεί ζουν μια ήρεμη, “ανώνυμη”, οικογενειακή ζωή που η βασίλισσα Ράνια τη θυμάται ως την πιο όμορφη περίοδο της ζωής τους.






Μετά το θάνατο του βασιλιά Χουσείν και τη λήξη του εθνικού πένθους, ο νέος βασιλιάς της Ιορδανίας χρήζει τη σύζυγό του Ράνια βασίλισσα της Ιορδανίας.

Το 1995 η Ράνια δημιουργεί το Ίδρυμα του Ιορδάνη Ποταμού - το JRF- ένα μη κερδοσκοπικό και μη- κυβερνητικό θεσμό που έχει σαν στόχο την υλοποίηση διάφορων προγραμμάτων αρωγής, για την ανακούφιση των εύθραστων πληθυσμιακών ομάδων, όπως τα κακοποιημένα παιδιά και οι γυναίκες που εξακολουθούν να υφίσταται σεξουλικούς ακρωτηριασμούς. 

Η βασίλισσα της Ιορδανίας προεδρεύει και της Εταιρείας Οργάνων Σώματος της χώρας της. Επιπλέον, είναι και επικεφαλής της Αιματολογικής Εταιρίας που αποσκοπεί στην αφύπνιση του κόσμου για τη μετάδοση ασθενειών μέσω των μεταγγίσεων και στη λήψη μέτρων για την πρόληψή τους.

Η Νταιάνα του Αμάν διοργανώνει αναρίθμητες φιλανθρωπίες. Ανάμεσα στη λίστα των ιδρυμάτων που υποστηρίζει, περιλαμβάνονται : το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την παιδική ηλικία, τη Σύνοδο των γυναικών του αραβικού κόσμου, το Ίδρυμα Κλίντον, το Ταμείο για τα θύματα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Όπως έχει πει σε συνέντευξή της, η ίδια ενθαρρύνει τα παιδιά της να συμμετέχουν στο φιλανθρωπικό έργο: “H βασιλική οικογένεια ήταν πάντα δίπλα στο λαό της Ιορδανίας και συνδεδεμένη μαζί μου σε τέτοιες εκδηλώσεις, ώστε να καλλιεργήσω μέσα τους το αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και το λαό τους.

 Όλοι έχουμε την ευθύνη να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας έτσι ώστε να γίνουν συμπονετικοί πολίτες, ασχολούμενοι με την κοινότητά τους και με δυνατό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους άλλους.”

“Η τρομοκρατία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, και είναι παγκόσμια. Αυτές οι άθρησκες ομάδες καπηλεύτηκαν τη θρησκεία μας και ως Μουσουλμάνοι πρέπει πια να υπερασπιζόμαστε τις πραγματικές αξίες του Ισλάμ. Η Ιορδανία υπήρξε πάντα και θα συνεχίσει να είναι ένα πρότυπο μετριοπάθειας, συνύπαρξης και ειρήνης.”



Η βασίλισσα Ράνια είναι σήμερα μακράν η ομορφότερη βασίλισσα του κόσμου. Έχει ψηφιστεί ως η τρίτη πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου από το περιοδικό “Harper’s & Queen” κι έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου από το περιοδικό “Forbes”. Είναι λάτρης της μόδας και συχνά οι εμφανίσεις της είναι θέμα συζήτησης και θαυμασμού.



 Επιλέγει τους οίκους Celine, Gucci καθώς και του σχεδιαστέςGianfranco Ferre, Valentino, Michael Kors, Armani. Mπορεί το ημερήσιο πρόγραμμά της να είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, αλλά αφιερώνει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί στα τέσσερα αξιολάτρευτα παιδιά της. Στην καθημερινότητά της, απολαμβάνει απλές αλλά πολύτιμες στιγμές,

 όπως να ακούει μουσική με το σύζυγό της , να βλέπουν αμερικάνικες σειρές ή χολιγουντιανά φιλμ, να απολαμβάνουν καθισμένοι στον καναπέ τη θαλπωρή της οικογενειακής ζωής.

Στο YouTube, έχει παρουσιάσει το δικό της κανάλι και κέρδισε το βραβείο “Visionary” (“Oραματιστής”)που δημιουργήθηκε για την αναγνώριση όσων χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα ως μέσο προώθησης της “θετικής κοινωνικής αλλαγής”.

Η πανέμορφη βασίλισσα Ράνια, σκεπτόμενη και δυναμική, έχει επιλέξει να μην παραμείνει στη σκιά του συζύγου της, ανατρέποντας το παραδοσιακό status της γυναίκας στις μουσουλμανικές κοινωνίες. Από τη στιγμή που έγινε βασίλισσα, δεν έχει αφήσει ούτε ένα χωριό, ούτε μια πόλη που να μην έχει επισκεφτεί. Στόχος της να γνωρίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη βοήθειά της. Ίσως δεν είναι τελικά τυχαίο που για πολλούς, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, είναι ένας “άγγελος επί γης”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου