ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Ποιος ήταν ο Σολεϊμανί που Σκοτώθηκε από τον Αμερικανικό Στρατό;

Ο στρατός των ΗΠΑ, υπό την αιγίδα του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, σκότωσε τη 

σημαντικότερη στρατιωτική προσωπικότητα του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμάνη, στις αεροπορικές επιδρομές στη Βαγδάτη νωρίς την Παρασκευή το πρωί καταφέροντας ένα τεράστιο πλήγμα για την Ισλαμική Δημοκρατία.

Αρκετοί εμπειρογνώμονες συμφώνησαν ότι ο θάνατος του Σολειμάνι ήταν ακόμη πιο σημαντικός από τον ηγέτη του Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν ή τον Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ηγέτης του ISIS) Αμπού Μπακ αλ Μπαγκντάτι.

Ο Σολεϊμάνι ήταν περιβόητος, καθώς είχε έναν μοναδικό ηγετικό ρόλο στο ελεγχόμενο από το Ιράν δίκτυο πολιτοφυλακών.

"Ο στρατηγός Σολεϊμάνι επεδίωκε επίθεση εναντίον Αμερικανών διπλωματών και υπηρεσιακών μελών στο Ιράκ και σε όλη την περιοχή", ανέφερε το Πεντάγωνο σε δήλωση.

"Αυτή η επίθεση αποσκοπούσε στην αποτροπή μελλοντικών ιρανικών σχεδίων επίθεσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και των συμφερόντων μας όπου κι αν βρίσκονται σε όλο τον κόσμο ».

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι ο Σολέιμανι είχε ενορχηστρώσει επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων και ένας στις 27 Δεκεμβρίου, όπου σκότωσε έναν Αμερικανό εργολάβο και τραυμάτισε υπηρεσιακά μέλη των ΗΠΑ και ιρακινό προσωπικό.

"Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC), υπό την ηγεσία του Suleimani, ήταν υπεύθυνο για το θάνατο περισσότερων από 600 Αμερικανών στο Ιράκ μεταξύ 2003-2011 με αμέτρητους τραυματίες. Ήταν ο κύριος αρχιτέκτονας πίσω από τη συνεχιζόμενη βασανιστήρια του Ιράν στην περιοχή."

"Το Ιράν βρίσκεται σε πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που το Ισλαμικό Επαναστατικό καθεστώς ανέλαβε την εξουσία στην Τεχεράνη το 1979. Για να πούμε ότι πρόκειται να πολεμήσουμε ή ότι πρόκειται για άλλη αμερικανική κλιμάκωση - νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο λεπτομερείς, " δήλωσε αξιωματούχος.

Πηγή: THE RIGHTER
https://righter.gr/2020/01/03/pios-itan-o-soleimani-pou-skotothike-apo-ton-amerikaniko-strato/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου