ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Το «ευχαριστώ» του Μητσοτάκη στους άνδρες της ΕΜΑΚ..Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα

 

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την προσφορά της ΕΜΑΚ στον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία διατύπωσε

 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Μονάδας.... στην Ελευσίνα.


Ο κ. Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για το Μόναχο, συνάντησε τα μέλη των ομάδων έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ που επέστρεψαν από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, θέλοντας να ευχαριστήσει τους διασώστες για τη σημαντική συμβολή τους στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές στην Τουρκία αλλά και το έργο που προσφέρουν.

 «Αυτό το οποίο κάνατε σε αυτή τη συγκυρία, δεν είχε μόνο αξία ανθρώπινη, αλλά ήταν και μία πολύ ουσιαστική προβολή της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών μας, σε συνθήκες γεωπολιτικά δύσκολες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης και στη συγκίνηση και την ικανοποίηση που εισέπραξαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ από τον τουρκικό λαό. «Αισθανθήκατε την αγάπη των απλών Τούρκων, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μία φυσική καταστροφή και είδαν πρώτοι να καταφθάνουν Έλληνες με την ελληνική σημαία, να διακινδυνεύουν τη δική τους ζωή για να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Κι αυτό νομίζω ότι είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, το οποίο θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό ακόμα».

Τα στελέχη της ΕΜΑΚ ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για την αποστολή και μοιράστηκαν μαζί του τις εμπειρίες που αποκόμισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου