ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο κλέψας του κλέψαντος

Όταν ναυάγησε το «Αγία Ζώνη 2», ο πλοιοκτήτης του, Θεόδωρος Κουντούρης, κάλεσε αμέσως τον παλιό του συνεργάτη, τον Μιχάλη Σπανόπουλο, προκειμένου να αναλάβει την απορρύπανση και την άντληση του φορτίου από το ναυάγιο. 

Ο Σπανόπουλος ρυμούλκησε μία πλατφόρμα με γερανό και την τοποθέτησε δίπλα ακριβώς από το σημείο του ναυαγίου. Ο γερανός, αν και πλήρως
 κατασχέθηκε, διότι  στις δεξαμενές του ανιχνεύτηκαν 55 τόνοι λαθραίο πετρέλαιο

 αχρείαστος για την περίπτωση, νοικιάστηκε για 40.000 ευρώ ημερησίως. Αμέσως μετά ο Κουντούρης ναύλωσε το δεξαμενόπλοιο «Lassea», κατασκευής 1960, που θα απαντλούσε τα πετρελαιοειδή από το κουφάρι του «Αγία Ζώνη 2». Σε δύο εικοσιτετράωρα το «Lassea» κατασχέθηκε, διότι στις δεξαμενές του ανιχνεύτηκαν 55 τόνοι λαθραίο πετρέλαιο. Παράλληλα, έληξαν τα πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας του. Δεν το ήξερε αυτό ο Κουντούρης, όταν το ναύλωνε.

Το κατασχεμένο «Lassea», με περίπου 1.500 τόνους απαντλημένο πετρέλαιο από το «Αγία Ζώνη 2», είναι σήμερα αγκυροβολημένο έξω από το Κερατσίνι και έχει πάρει κλίση, ενώ φυλάσσεται από δύο σκάφη του Λιμενικού. Η ευθύνη της διαδικασίας μεταφοράς του φορτίου του ανήκει πλέον στο 4ο Τελωνείο Πειραιά και άρα στην ΑΑΔΕ, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Άλλωστε, είναι και κατασχεμένο για λαθρεμπορία.



Πολύ κοντά βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Μιχάλη Σπανόπουλου. Διαθέτει ένα καρνάγιο, όπου τα «σαπάκια» επισκευάζονται, μεταξύ των οποίων και τα τρία πλοία του Κουντούρη. Παλιά γνωριμία, βλέπετε.

Ο Κουντούρης πιάστηκε για πρώτη φορά με λαθραία πετρελαιοειδή το 1991. Ακολούθησαν πολλές άλλες συλλήψεις και εμπλοκές του σε λαθρεμπόριο καυσίμων, κατασχέσεις των πλοίων του (Αγία Ζώνη 1 και 3), απαλλαγή του στη συνέχεια με βούλευμα από το Εφετείο και, παρ' όλα αυτά, αδειοδότησή του από τις κρατικές αρχές για διακίνηση και εμπορία καυσίμων έως και το 2021.

Αυτό που δεν είναι γνωστό αφορά τον συνεργάτη του, τον επιχειρηματία Μιχάλη Σπανόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με τα επίσημα τελωνειακά έγγραφα, τα οποία μάλιστα είχαν αποσταλεί στη Βουλή, «πιάστηκε» και αυτός κλέπτων οπώρας το 2015. Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι 11/12/2015.

Το επίσημο έγγραφο αναφέρεται και σε κάποιον Ιγνάτιο Σπανόπουλο, προφανώς πολύ κοντινό συγγενή του. Οι διαφυγόντες φόροι, τα πρόστιμα κ.λπ. επιμερίζονται και στους δύο. Το συνολικό ποσό που τους χρεώνει ως πρόστιμο και χρωστούμενους φόρους η τελωνειακή υπηρεσία ανέρχεται στα 141.484,14 ευρώ. Καταβάλλεται από τους δύο το 30%. Ακολουθεί προσφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου