ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ο Καμμένος έπαθε ξανά... Χαϊκάλη και καταγγέλλει χρηματισμούς

Είναι 19 Δεκεμβρίου 2014, η χώρα οδεύει προς τις εκλογές μιας κι έχει φανεί μέρες πριν ότι είναι αδύνατη 

η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου

 φτάνει προς το τέλος της και ο Τσίπρας επελαύνει ..
προς το Μέγαρο Μαξίμου. Το κλίμα είναι βαρύ στη Βουλή, όλοι προετοιμάζονται για τις κάλπες που λίγες ημέρες αργότερα προκηρύσσονται για τις 25 Ιανουαρίου.

Μέσα σ’ αυτό το άγριο πολιτικό σκηνικό με εντάσεις, κατηγορίες και κυρίως με τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή χρεών, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, σκίσιμο μνημονίων, κ.λπ. μένει ένα ακόμη κομμάτι για να συμπληρωθεί το παζλ. Το κομμάτι αυτό το προσφέρει ο Πάνος Καμμένος με ένα σόου από αυτά που μόνον ο ίδιος γνωρίζει να φτιάχνει.

Συγκαλεί έκτακτη συνέντευξη τύπου (σας θυμίζει κάτι αυτό σήμερα;) κι έχοντας δίπλα του τον βουλευτή τότε (και ηθοποιό) Παύλο Χαϊκάλη, προβαίνει σε… συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο ηθοποιός, καταγγέλλουν προσπάθεια χρηματισμού του βουλευτή για να ψηφίσει υπέρ του Προέδρου Δημοκρατίας που προτείνει η κυβέρνηση.

Την υπόθεση εμπλέκεται και ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, φιλικά διακείμενος τότε στον ΣΥΡΙΖΑ (πριν καταλάβει κι αυτός τα περί κυβερνώσας αριστεράς και φύγει άρον – άρον από το πρωθυπουργικό περιβάλλον).

Ο Λαζόπουλος εμπλέκεται καθώς, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχε και ο ίδιος κόπια ενός DVD στο οποίο έχει γίνει εγγραφή της απόπειρας δωροδοκίας του Χαϊκάλη από κάποιον κ. Γ. Αποστολόπουλο που είχε διατελέσει σύμβουλος των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά αλλά ήταν κάποτε και στις υπηρεσίες του κ. Καμμένου.



Ο ρόλος Χαϊκάλη


Μιλώντας στον ANT1 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι η πρόταση που του έγινε ανερχόταν συνολικά σε 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Προέβλεπε αρχικά να του δοθούν 700.000 ευρώ μετρητά, στη συνέχεια να αποπληρωθεί δάνειο που οφείλει σε τράπεζα και τέλος να υπογράψει συμβόλαια με εταιρείες παραγωγής.

Συμπλήρωσε πως έχει παραδώσει στις εισαγγελικές Αρχές οπτικό και ακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις με το πρόσωπο που πήγε να τον δωροδοκήσει και προσέθεσε ότι και ο ίδιος έχει καταθέσει στους εισαγγελείς.

Ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε για την υπόθεση στον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο στις 6 και στις 12 Δεκεμβρίου.
Δεν αποκάλυψε το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει, ούτε τον πολιτικό του χώρο. Ο κ. Λαζόπουλος νωρίτερα είχε αναφέρει πως δράστης της απόπειρας ήταν ένας επιχειρηματίας, τον οποίο δεν κατονόμασε.
Κεραυνοί Καμμένου


Ο Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι ΑΝΕΛ δεν έδωσε το όνομα του ατόμου που κατηγορείται για δωροδοκία. Ο κ. Καμμένος είπε ότι η συνομιλία με το πρόσωπο που φέρεται να πρότεινε το χρηματισμό στον κ. Χαϊκάλη έγινε με κάμερα-ρολόι. Υπήρξε δεύτερη συνάντηση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Το υλικό της καταγραφής δόθηκε στην Εισαγγελία.

Όπως προκύπτει από τη συνέντευξη, αντίγραφα κράτησαν οι κκ. Καμμένος και Χαϊκάλης, ο Λάκης Λαζόπουλος καθώς και συμβολαιογράφος στο εξωτερικό. Καθορισμένη Τρίτη συνάντηση, με την οποία υποτίθεται ότι θα έκλεινε η συμφωνία, και για την οποία είχε ενημερωθεί η αστυνομία, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. «18:05 του στέλνω μήνυμα «πού είσαι, χάθηκες;»», «18:12 με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει θα τα πούμε μετά την Πρωτοχρονιά», είπε ο κ. Χαϊκάλης.


«Ίσως είχε καταλάβει, ίσως ενημερώθηκε από κάποιον» είπε ο κ. Χαϊκάλης απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν εμφανίστηκε το πρόσωπο αυτό στο τρίτο ραντεβού.Όταν κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά, ενημέρωσε αμέσως τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος το συγκεκριμένο πρόσωπο τον γνώρισε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ. Έπειτα εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ μέχρι την εποχή που προσελήφθη σε τράπεζα. Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι είχε φιλικές σχέσεις μαζί του και στην αρχή νόμιζε ότι του έκανε πλάκα.

Εν πάση περιπτώσει εκείνο το επικοινωνιακό σόου που στήθηκε στα γραφεία των ΑΝΕΛ και με δραματικούς τόνους ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ύποπτα συμφέροντα που επιχείρησαν να κάνουν δωροδοκία, εντάχθηκε στο βαρύ πολιτικό κλίμα και στις καταγγελίες κατά της «διεφθαρμένης» κυβέρνησης που θα ερχόταν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο να καθαρίσουν.
Το μαχαίρι στο κόκκαλο
Για στημένη προβοκάτσια είχαν κάνει λόγο τότε στη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα έδωσε φωτογραφίες που δείχνουν τον Γιώργο Αποστολόπουλο να συμμετέχει σε συναντήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.

«Οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη όχι μόνο είναι σοβαρές αλλά τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαίτιους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο», έλεγαν τότε.



Τι έγινε εκείνη η υπόθεση; Λίγο καιρό μετά μπήκε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο και μάλιστα πολλοί μίλησαν για ένα καλοστημένο επικοινωνιακό σόου με προφανή στόχο τη σπίλωση της κυβέρνησης και την αποκόμιση πολιτικών κερδών για τους ΑΝΕΛ.

Τραγελαφικές είναι οι περιγραφές των εισαγγελέων στο πόρισμα για το πώς παρακολουθούσαν ο ένας τον άλλο οι κκ. Χαϊκάλης και Αποστολόπουλος. «Αν ήθελε να διαπράξει χρηματισμό ο Αποστολόπουλος, δεν θα κατέγραφε τις συναντήσεις του με τον Χαϊκάλη» υποστηρίζουν.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην έκθεσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος στη βιασύνη, όπως τη χαρακτηρίζει, με την οποία ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατήγγειλε τη δωροδοκία από πλευράς Αποστολόπουλου: «Είναι χαρακτηριστική η αμηχανία του Χαϊκάλη ο οποίος ήρθε Σάββατο 6/12 το βράδυ να καταγγείλει μήπως τον προλάβει ο Αποστολόπουλος».

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο εισαγγελέας καταλήγει ότι «δεν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Γ. Αποστολόπουλου και δεν αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο του κινητού του… Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή Χαϊκάλη».


Στο σήμερα


Και ξαφνικά, με τους Ανεξάρτητους Ελληνες να βρίσκονται σε δημοσκοπική, αλλά και ουσιαστική κατάρρευση, ο πρόεδρός τους, Πάνος Καμμένος, ανακοινώνει έκτακτη σύγκλιση της Κ.Ο. και αμέσως μετά συνταρακτικές αποκαλύψεις. Το «σύνδρομο Χαϊκάλη» ξαναχτυπά τους ΑΝΕΛ οι οποίοι βρίσκονται πάλι στο στόχαστρο… ύποπτων κέντρων που θέλουν να χρηματίσουν βουλευτές. Με τους ίδιους δραματικούς τόνους, σαν να μην πέρασε μία ημέρα (αλλά έχουν περάσει 3,5 χρόνια), ο κ. Καμμένος υψώνει τους τόνους, ζητά άρση τηλεφωνικών συναλλαγών, καταγγέλλει χρηματισμούς, απειλές, εμπλέκει μυστικές υπηρεσίες, υποκλοπές αρχείων και διαβεβαιώνει ότι οι ΑΝΕΛ είναι ισχυροί όσο κι αν τους πολεμούν τα κέντρα παραπληροφόρησης, περίεργες μυστικές πολιτικές δυνάμεις που θέλουν (άκουσον – άκουσον) να καταλύσουν το πολίτευμα εκφοβίζοντας στελέχη δημοκρατικού κινήματος (τους ΑΝΕΛ εννοεί…)

Το νέο επικοινωνιακό σόου μοιάζει τόσο πολύ με εκείνο του Δεκεμβρίου του 2014, μόνο ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης λείπει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου