ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Τι συμβαίνει στην γή; Iσχυρός τυφώνας χτυπάει την Κίνα μετά τον φονικό σεισμό 6.6 ρίχτερ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ



Ο ισχυρός τυφώνας Hinnamnor πλήττει την ανατολική Κίνα, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία – Οι έντονες βροχοπτώσεις περιπλέκουν τις προσπάθειες ανάκαμψης από τον σεισμό... στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου ο αριθμός των νεκρών από την καταστροφή έχει ανέλθει στους 82.

Πόλεις στην ανατολική Κίνα ανέστειλαν τα δρομολόγια των πορθμείων καθώς ο τυφώνας Hinnamnor, η ισχυρότερη παγκόσμια καταιγίδα φέτος, πέρασε από την Ταϊβάν και την Κορέα με σφοδρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις. Το Hinnamnor έχει κινηθεί σταδιακά μέσω της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας με μέγιστους παρατεταμένους ανέμους 175 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ.

ύνται και 270 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς από τον σεισμό των 6,8 βαθμών που ισοπέδωσε κτήριο και οδήγησαν ογκόλιθους να πέφτουν στους δρόμους στην αυτόνομη θιβετιανή περιοχή Ganze του Σιτσουάν και στη γειτονική πόλη Ya’an τη Δευτέρα, ανέφεραν τα δημοσιεύματα.



Τα κτίρια κλονίστηκαν επίσης στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τσενγκντού, όπου 21 εκατομμύρια άνθρωποι είναι μεταξύ των 65 εκατομμυρίων Κινέζων υπό αυστηρό lockdown Covid-19 που τους περιορίζει στα σπίτια και τις κατοικίες τους.

Ο σεισμός της Δευτέρας είχε επίκεντρο μια ορεινή περιοχή της κομητείας Luding, η οποία βρίσκεται στην άκρη του Θιβετιανού Οροπεδίου, περίπου 125 μίλια από το Chengdu.


Η τριβή μεταξύ τεκτονικών πλακών στην περιοχή προκαλεί συχνά σεισμούς, συμπεριλαμβανομένου του πιο θανατηφόρου της Κίνας τα τελευταία χρόνια, ενός σεισμού 7,9 Ρίχτερ το 2008 που σκότωσε σχεδόν 90.000 ανθρώπους στο Σιτσουάν.


 


Αυτός ο σεισμός κατέστρεψε πόλεις, σχολεία και αγροτικές κοινότητες έξω από το Τσενγκντού, οδηγώντας σε μια μακροχρόνια προσπάθεια ανοικοδόμησης με πιο ανθεκτικά υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου