ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Εξακολουθεί να επικρατεί ανησυχία για το Οχάιο μετά τον εκτροχιασμό τραινου... που μετέφερε χλωριούχο βινύλιο, ένα καρκινογόνο χημικό προϊόν, ιδιαίτερα εύφλεκτο


«Θέλω οι κάτοικοι να γνωρίζουν ότι δεν θα διαχειριστούν αυτή την υπόθεση μόνοι τους (…) Θα είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής.. της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) Μάικλ Ρίγκαν από την πόλη Ιστ Πάλεσταϊν, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο Ρίγκαν διαβεβαίωσε ότι κανένα ίχνος χλωριούχου βινυλίου, ή χλωριούχου υδρογόνου δεν έχει εντοπιστεί μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε περισσότερα από 480 σπίτια και ότι το νερό ελέγχθηκε και επανελέγχθηκε «για να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι θα είναι προστατευμένοι».



«Θα ρίξουμε άπλετο φως» σε αυτό που συνέβη, διαβεβαίωσε από την πλευρά της και η Καρίν Ζαν-Πιέρ εκπρόσωπος του Μπάιντεν. Και «η Norfolk Southern θα λογοδοτήσει», πρόσθεσε αναφερόμενη στην εταιρεία στην οποία ανήκε το τρένο που εκτροχιάστηκε.

 



H κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προσπάθησε την Πέμπτη να καθησυχάσει τους κατοίκους πόλης του Οχάιο που ζητούσαν επίμονα απαντήσεις για την κατάσταση.


Εξακολουθεί να επικρατεί ανησυχία για το Οχάιο μετά τον εκτροχιασμό τρ Φεβρουαρίου, που μετέφερε χλωριούχο βινύλιο, ένα καρκινογόνο χημικό προϊόν, ιδιαίτερα εύφλεκτο. Πολλές χιλιάδες κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ 3.500 ψάρια πέθαναν στη γύρω περιοχή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου