ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

5 Βουλευτές προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ...προέρχονται από κόμματα της Κεντροαριστεράς

Ενισχύεται η κυβερνητική πλειοψηφία και διασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα.

ΕΠΙΘΕΣΗ σε όλα τα μέτωπα ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, 

στην οποία θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Στα άμεσα σχέδια ..του πρωθυπουργού είναι η ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα μέχρι τις εκλογές.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται στις επόμενες μέρες να αρχίσει η διεύρυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την προσχώρηση πέντε βουλευτών.

Οι δύο από αυτούς είναι ήδη Ανεξάρτητοι, έχουν προσεγγίσει εδώ και καιρό τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Οι υπόλοιποι τρεις προέρχονται από κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Σε διαρκή επαφή με κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται και άλλοι βουλευτές αλλά αυτό που ενδιαφέρει τον Αλέξη Τσίπρα είναι μόνο η διασφάλιση της κυβερνητικής σταθερότητας με την ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Βέβαια στο μέλλον δεν αποκλείεται οι προσχωρήσεις να φτάσουν και τους οκτώ ή εννέα βουλευτές αλλά στην παρούσα φάση μια μεγάλη διεύρυνση δεν είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού.

Πάντως στο μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός και έχει δοθεί το σήμα για μια μεγάλη αντεπίθεση.

Μέσα στο καλοκαίρι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα οργώσουν την Ελλάδα για να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό τόσο για την ιστορική συμφωνία με τα Σκόπια, όσο και τις προτεραιότητες στη νέα εποχή μετά τα εφιαλτικά μνημόνια.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η προπαγάνδα του μαύρου μετώπου είχε μεγαλύτερη απήχηση, λόγω της ευαισθησίας που έχουν οι Μακεδόνες στο επίμαχο ζήτημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ξετινάξει με επιχειρήματα την προπαγάνδα της Δεξιάς αποκαλύπτοντας παράλληλα τις υποχωρήσεις που ήταν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η επίθεση στο μαύρο μέτωπο της Δεξιάς αναμένεται να λάβει μετωπικό χαρακτήρα και θα κλιμακωθεί σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.
Το σφυροκόπημα στο παλιό χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα θα είναι ανελέητο για να σταματήσει η σπέκουλα, η πατριδοκαπηλία και η ακροδεξιά ρητορική την οποία υιοθετεί τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Φώφη Γεννηματά.
Ο πρωθυπουργός θα καταγγείλει τις δυνάμεις του μαύρου μετώπου για την απόπειρα να διχάσουν το λαό, επαναφέροντας μεταεμφυλιακά σύνδρομα.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά υιοθετούν με απόλυτο τρόπο τη διχαστική πρακτική που χαρακτηρίζει εθνικόφρονες όλα τα φασιστοειδή και ακροδεξιά στοιχεία και προδότες όλους τους δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες.

Ο εγκλωβισμός της Ν.Δ. στην ακροδεξιά διχαστική ρητορική αναμένεται να αξιοποιηθεί πολιτικά από τον Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθειά του να κερδίσει τις μετριοπαθείς δυνάμεις του κεντρώου χώρου.

Πάντως όλα προμηνύουν ότι η αντιπαράθεση θα είναι σκληρή με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Το κλίμα αναγκαστικά θα πολωθεί και η αναμέτρηση των εκλογών θα πάρει χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου