ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ... dunamitispress@yahoo.gr ...dunamitis1@gmail.com.... 24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ...Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Κ. Μητσοτάκης

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο, 

ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τη συμφωνία με τα Σκόπια. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει την πρόταση μομφής αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στις 18:00 θα ξεκινήσει η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, οπότε, αν όλα πάνε καλά, η ψηφοφορία θα γίνει αργότερα το βράδυ.

Όπως είπε ο κύριος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής:

«Είναι υποχρέωσή μου να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας μας με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα» είπε, προσθέτοντας: «Προκαλώ τον κ. Τσίπρα που κρύβεται, αν τολμά, να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση τελειώνει τη θητεία της όπως την ξεκίνησε: με ψέματα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι στην ουσία η κυβέρνηση φέρνει το «τέταρτο μνημόνιο», αλλά «χωρίς χρηματοδότηση», το δεύτερο κατά σειρά που φέρει, όπως είπε, τις υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου.

Κατηγόρησε παράλληλα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι «δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια με βαριά υποθήκη τον εθνικό πλούτο της χώρας» και ότι «μειώνουν μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο».

"Έρχεται η στιγμή που πρέπει να πει κάποιος το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να πλέξει το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τις πράξεις του στο Βουκουρέστι. Να σας θυμίσω ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει τότε όχι, ενώ εσείς σήμερα λέτε ναι. Εκεί που ο ΚΚ είπε τότε όχι, εσείς σήμερα λέτε ναι. Και τότε ασκήθηκαν διεθνής πιέσεις,. Η συμφωνία για τα Σκόπια είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και δημιουργεί τετελεσμένα, και είναι χρέος μου να το αποτρέψω όσο είναι καιρός. Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα αποτελούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση.

Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν πρέπει να γίνει δικό μας πρόβλημα.
Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να ζητήσει την εξουσιοδότηση της Βουλής για να υπογράψει τη συμφωνία, παρότι το ζήτησα. Έχω υποχρέωση στον ελληνικό λαό να προσπαθήσω να αποτρέψω μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης. Προκαλώ τον κύριο Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης".

Ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τις τιμές του ΕΝΦΙΑ, αλλά και για το αφορολόγητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου